7 استراتژی برای سبكه سازي و ساختن روابط عمومی برای مهندسین
در این مقاله شیوه های تعامل اجتماعی در محل کار را برای مهندسین شرح میدهیم. به عنوان یک فرد موفق، شما باید در کنار تکنیک ها و تخصص های لازم برای حرفه تان، قادر باشید تا روابط انسانی خوبی را با همکاران، مشتری ها یا کارفرمایان خود برقرار کنید. ما شیوه های مؤثر در مکالمه، کار شبکه ای و رهبری را برای شما توضیح خواهیم داد.
اساس کار شبکه ای را می توان در یک نقل قول خلاصه کرد:
موفق ترین افراد در کار جمعی، کسانی که مراجعین زیادی دارند و حقیقتاً احساس خوشحالی و رضایت میکنند، افرادی هستند که نیازهای دیگران را نسبت به خود در اولویت نگه میدارند.
پس میتوانیم ببینیم که ایجاد روابط انسانی عمیق و صادقانه در محل کار، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و یکی از ملزومات موفقیت شما برای داشتن یک زندگی کامل به شمار میرود. کار جمعی یا شبکه ای را میتوان در دو کلمه بیان کرد: ساختن روابط. همانگونه که اشاره کردیم، ساختن روابط درست و پایدار در میان همکاران، مستقیماً در زندگی شخصی شما نیز اثر میگذارد. افرادی که با آنها در محل کار یا مدرسه فرزندتان یا تجمعات مختلف آشنا میشوید، جدا از به وجود آمدن فرصت ها و منفعت های کاری بسیار برای شما، به دایره دوستان شما اضافه میشوند و بخش معنوی و انسانی زندگیتان را غنی تر میکنند. داشتن منابع انسانی و عاطفی غنی سبب می شود که شما رضایت کامل را از زندگی خود کسب کنید. پس همیشه پرسش شما نباید این باشد که “این چه نفعی برای من خواهد داشت؟ یا “این فرد به من چه خدمتی خواهد کرد؟” این یک فرایند غنی و دوطرفه است.
قبل از بیان استراتژی های هفت گانه مهندسانه، یک نکته ی مهم دیگر را هم بیان میکینیم: شما هرگز برای کار شبکه ای، خیلی جوان یا خیلی پیر نیستید. این ذهنیت وجود دارد که فرد جوان برای اداره ی امور بی تجربه است و باید کار را به افراد باهوش و باتجربه بسپرد و یا فرد سالخورده بهتر است در گوشه ای باشد و به امور مالی بپردازد و برداشت هایی از این دست. اما همواره به خاطر داشته باشید که شما در هر موقعیت سنی، احتیاج به کار جمعی و عضو بودن در یک جمع یا ایجاد کردن آن دارید.
حالا به هفت استراتژی مهم میپردازیم.
استراتژی شماره یک: شما باید روابط قوی و پایدار بسازید.
کیفیت روابط مهم تر از تعداد جمع ها و گروه هاست. به دنبال جنبه ی انسانی افراد باشید. در کنار پرسش های غالبی مانند “شما چجور مهندسی هستید؟” باید در مورد زندگی اشخاص وعلاقه مندی هایشان پرس و جو کنید. مثلا “آیا شما در همین محدوده بزرگ شده اید؟ آیا فرزندانی دارید؟ یا چه شد که تصمیم گرفتید مهندس بشوید؟” پس به خاطر داشته باشید ایجاد روابط انسانی قوی، هم فرصت ها و منفعت های شغلی و هم لذت و رضایت در زندگی شخصی را برای شما به ارمغان خواهد آورد.
استراتژی شماره دو: عمیقاً و صادقانه به مردم علاقه داشته باشید.
پیشنهاد میکنیم کتاب دیل کارنگی با عنوان ” آئین دوستیابی” را مطالعه کنید. زمانی که افراد با شما صحبت میکنند به آنها توجه و به حرفشان دقت کنید. به آنها نگاه کنید. اگر سؤالی پرسیدید با علاقه به پاسخ آن گوش کنید. در زمان مکالمه با اشیای روی میز یا گوشی خود مشغول نباشید. یک پرسش و پاسخ صرف و بدون عمق، شما را به جایی نخواهد رساند.
استراتژی شماره سه: شنونده ی خوبی باشید.
به حرف افراد به طور کامل گوش کنید و آنها را تأیید کنید. یکی از گلایه های رایجی که در مورد مدیران وجود دارد این است که به حرف کارکنان خود به طور کامل گوش نمیکنند و صحبتشان را قطع میکنند یا به موضوع دیگری میپرند. تبدیل شدن به یک شنونده ی خوب میتواند برای بعضی افراد بسیار سخت باشد. شما باید تمرین کنید که در پایان حرف و زمانی که سکوت ایجاد شد شروع به صحبت کنید. حالا تأیید کردن به این معناست که بخشی از حرف انها را مجدداً تکرار کنید. مثلاً به شما میگویند: این پروژه برای من بسیار بااهمیت است.” شما در پاسخ میگویید:” میدانم این پروژه برای تو بسیار با اهمیت است. ما تمام تلاشمان را در این زمینه میکنیم. ” پس رعایت این دو نکته تأثیر بسیار زیادی در جلب اعتماد و ایجاد دوستی پایدار با دیگران دارد.
استراتژی شماره چهار: باید برای افراد ارزش قائل باشید.
در حیطه ی کاری نباید به افراد به چشم ابزار نگاه کرد. ایجاد دوستی و احترام در روابط کاری همچنین شانس شما را برای به دست آوردن فرصت های شغلی نیز بیشتر میکند. چون مردم با افرادی کار میکند که یک، خوب و حرفه ای باشند و دو، با آنها راحت باشند. پس با ارزش قائل شدن برای دیگران، آنها حقیقتاً خواستار کار کردن با شما خواهند بود.
استراتژی شماره پنج: در گردهمایی های تخصصی شرکت کنید.
اشاره ی ما به چیزی بیشتر از یک حضور ساده به عنوان شنونده و بیننده است. سعی کنید در موقعیت های مدیریت کننده ی این گردهمایی ها قرار بگیرید. از این طریق یک تجربه ی حرفه ای به دست میاورید و بیشترین روابط را با فراد برقرار میکنید.
استراتژی شماره شش: در انجمن ها یا گردهمایی های سایر صنایع نیز شرکت کنید.
تجمعات محلی که در اطرافتان رخ میدهند را از دست ندهید. حتی اگر در حیطه ی کاری شما نباشند. انجمن ها و گردهمایی های دانشگاهی یا تحصیلی در کنار ایجاد حلقه ی وسیع تری از دوستان و روابط، میتوانند فرصت های کاری زیادی را برای شما ایجاد کنند.
استراتژی شماره 7: تا جای ممکن از فرصت های صحبت کردن در مقابل جمع استفاده کنید.
در طول این سخنرانی هاست که افراد شما را میشناسند و به شما رجوع میکنند و خواهان ارتباط بیشتری میشوند. همواره سعی کنید مکالمات شما برای ایجاد روابط شفاف و مؤثر باشند و حتماً استراتژی های ذکر شده را تمرین و پیاده کنید.
مهندسانه به زندگیتان نگاه کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
افزایش تعامل، هدف رهبران مهندسی
شبکه سازی را راحتتر انجام دهید!
به عنوان مهندس، مسئولیت محور هستید یا مهندس مردم محور؟!
ارتباط موثر در ساخت و ساز چیست؟
نحوه ایجاد روابط موثر در ساخت و ساز
توجه به جزئیات: چرا تصمیمگیری درست برای مهندسان ساخت و ساز حیاتی است؟
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
I like this weblog very much, Its a really nice position to read and obtain info.!
Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it
is truly informative. I am gonna watch out for brussels.
I will appreciate if you continue this in future.
A lot of people will be benefited from your writing.
Cheers!