8 نکته کلیدی برای ارتباط با مدیر در یک شرکت مهندسی

همیشه یادمان باشد، برای اینکه ارتقای شغلی بگیریم باید ارتباط با مدیر شرکت به صورت خیلی خوب و قوی شکل بگیرد! در شرکت های ساختمانی این امر ضروری تر است. چون تعداد زیر پروژه های موجود در کارهای مهندسی به ویژه در صنعت ساخت و ساز بسیار بیشتر بوده و بنابراین حفظ این ارتباط و یادگیری مهارت ارتباط با مدیر اهمیت دو چندانی خواهد داشت.
ارتقای شغل با بهبود ارتباط با مدیر
زمانی که بتوانیم این ارتباط را به خوبی شکل دهیم از چند جنبه سود کرده ایم! جنبه اول افزایش جایگاه شخصی خودمان است! همه ما باید دنبال بالابردن جایگاهمان هستیم! بهبود ارتباط با مدیرمان میانبری برای ارتقای شغلی و جایگاهی ماست!
جنبه دوم اما شاید مهمتر از جنبه اول باشد. اگر ما به سازمانمان یا همان شرکتمان وفادار باشیم، بهبود عملکرد شرکت و گرفتن نتیجه های بهتر برایمان در اولویت اول قرار دارد. اولین نکته در بهبود عملکرد سازمانی، سلامت ارتباط مدیر و کارمندان است! اگر بتوانیم این رابطه را به خوبی پیش ببریم و سالم سازی کنیم، با نتیجه های خوبی که در سازمان (شرکت) ایجاد میشود، هم خود ما از آن بهره مند میشویم و هم شرکت سودآوری بیشتری خواهد داشت!
لذا اولویت بخشیدن به ارتباطات سازمانی به خصوص ارتباط کارمندان و مدیر بسیار حیاتی است. آن هم در رشته های مهندسی که با تعداد زیادی کارمند و مدیر در ارتباط هستیم.
نکته دیگری که لازم است در موردش صحبت کنیم این است که در صنعت ساختمان، سطوح مدیریت پله پله است! یعنی اگر چه شما مدیری دارید اما مدیر بخش دیگری از کارمندان هستید! پس چگونه انتظار دارید وقتی شما ارتباط مناسبی با مدیرتان برقرار نکرده اید، کارمندتان با شما ارتباط خوبی داشته باشد! بنابراین یادگیری مهارت ارتباط با مدیر را در اولویتتان قرار دهید!
در این مقاله مهندسانه به 8 نکته کلیدی درباره ارتباط با مدیر در صنعت ساختمان پرداخته ایم! پس شما را دعوت می کنم که این مقاله را تا انتها بخوانید!
-
رئیس شما، دشمن شما نیست!
هرگز نباید این اشتباه را بکنید! رئیس شما حتی اگر کمی خشن و عصبانی است، دشمن شما نخواهد بود! او سبک مدیریتی خاصی دارد. دشمن شما کسی است که می خواهد، شما موفق نشوید! چون شکست شما، شکست مدیرتان هم هست پس اصلا دوست ندارد شما شکست بخورید! شاید در اداره امور مهندسی با مدیر اختلاف نظر داشته باشید، اما بدین معنی نیست که او دشمن شماست! پس با او همسو شوید و گفتگو کنید!
-
بحث و شکایت نکنید
اگر در کارتان اختلاف نظری پیش آمد، هرگز با بحث و شکایت کار را پیش نبرید و هرگز صدایتان را بالا نبرید! شما باید نظرتان را بالغانه بگویید. برای این کار حتما خلاقیت به خرج دهید و با گوشی شنوا نکاتتان را به او بگویید! اما این نکته یادتان باشد که در نهایت اوست که مسئول پروژه به حساب می آید. نظرتان را به بگویید و درنهایت تصمیم با اوست!
نکته بعدی اینکه هرگز در مورد کسی چیزی نگویید، مگر اینکه بخواهی به خودش آن حرف را بزنید! یعنی پشت سر مدیرت از او بدگویی نکن. چون به هر حال حرفها به او میرسد!
-
انعطاف پذیر باشید
این را به قاطعیت به شما می گویم که هیچکس در زندگی پیدا نمیکنید که از همه کارهایش راضی باشد! حتما در پروژه مهندسی، کارهایی وجود دارد که آن را دوست ندارید. این کار می تواند کارهای فنی باشد یا کارهایی همچون مذاکره، ارتباط با مدیر و ارائه به کارفرما. اما هر چه هست، اگر دوستش ندارید، به آن به دید یادگیری نگاه کنید! از کارهایی که دوستش دارید لذت ببرید و از کارهایی که دوستش ندارید تجربه کسب کنید.
همیشه این حرف کارلوس کیروش به یادم مانده است که ما یا پیروز می شویم یا یاد میگیریم! در این مورد هم همین است. انعطاف پذیر باشید!
-
با مدیر ارتباط برقرار کنید اما در زمان درست
مدیران همیشه سرشان شلوغ است. اگر در زمان نادرستی با آنها ارتباط داشته باشید، یا جواب مناسبی دریافت نمی کنید و یا اینکه برخورد خوبی شکل نمیگیرد. پس هوشیار باشید و در زمان درستی تصمیم به این کار بگیرید! یادتان باشد هیچوقت با جزئیات غیرمهم مزاجم مدیرتان نشوید. مدیران از تکرار مکررات فراری هستند.
- ریئستان هم رئیسی دارد!
همانطور که اشاره کردم در شرکتهای بزرگ و به ویژه در صنعت ساختمان، مدیریت به صورت پله پله است! بنابراین مدیر شما هم باید به مدیر بالاسری اش پاسخگو باشد!پس اگر رفتاری می کند یا شما را تحت فشار برای انجام کاری قرار می دهد، مجبور است که این کار را بکند. شما هم خودتان را جای او بگذارید.
نکته ای که بسیار ضروری است به آن توجه کنید این است که، اگر مشکلی با مدیرتان دارید اول با خود او صحبت کنید و نه اینکه مستقیما با مدیر بالاسری اش حرف بزنید!
این کار باعث می شود مدیرتان را بی کفایت نشان دهید و نتیجه اش چیزی جز کینه نمیشود!
-
به اشتباه خود اعتراف کنید
صداقت همیشه مورد احترام است. این جمله را یادتان باشد. حتی اگر بزرگترین اشتباه در شرکت را هم انجام دادید، آن را کتمان نکنید و بپذیرید! پذیرفتن مسئولیت و سعی در اصلاح کردن آن نه تنها باعث کاهش جایگاه شما نمی شود، بلکه شما را محترم تر و مسئولیت پذیرتر می کند! مطمئن باشید مدیرتان هم میپذیرد. چون خودش هم در این مسیر مهندسی، از این اشتباهها داشته تا به این جا رسیده است!
-
همدلی کنید
دنیل پینک در کتاب ذهن کامل نو به ما کمک کند تا بتوانیم از تفکرات قدیمی عصر اطلاعات، که بر پایهی تحلیلهای منطقی، ریاضی و شبه کامپیوتری بنا شده عبور کرده و برای دنیای امروز بیندیشیم و زندگی کنیم. دنیایی که در آن، «طراحی» و «همدلی» مهمتر، اثربخشتر و سودبخشتر از جمع و تفریق و محاسبات ریاضی و مهندسی است.
همدلی نگاه کردن به جهان از دریچه ی نگاه دیگران است. ما گاهی اوقات، این نکته مهم را فراموش میکنیم. کارمندی که در جلسه مذاکره حقوق با مدیر خود، از مدرک تحصیلی اش میگوید، همدلی را به فراموشی سپرده و از دریچه نگاه خود حرف میزند. در نگاه مدیر، خروجی افراد زیرمجموعه اش مهم هستند و نه مدرک تحصیلی آنها. پس زمانی که با مدیر صحبت می کنیم، یادمان باشد همدلی داشته باشیم!
-
مدیرتان الان در جایگاه مدیرتان است نه دوستتان!
ما با دوستانمان صحبتهای صمیمی انجام میدهیم، اما حتی اگر دوستمان مدیرمان است، وقتی در جایگاه مدیر حضور دارد و به خصوص در جمع هستند، نباید آن صحبتهای صمیمانه مطرح شود! اینکه تشخیص دهیم در چه زمانی چگونه صحبت کنیم، جایگاه شغلی ما را ارتقا خواهد داد! پس به این مهارت دقت کامل داشته باشید!
دیدگاهتان را بنویسید