4 اصل موفقیت در کسب و کار مهندسی- بخش نهایی
اصل شماره 4
تمرکز، تمرکز، تمرکز
امروزه توجه و تمرکز بسیار مهم شده است؛ تاجایی که تمرکز به یکی از مزیت های رقابتی برای آینده بازار کار و نیروی انسانی و یکی از عوامل مهم در کیفیت شخصی زندگی ماست.
برای اینکه بحث کاملا مشخص شود باید این سوال را بپرسیم که کجا ها با این چالش توجه و تمرکز مواجه هستیم؟
احتمالا بارها برای همه ما اتفاق افتاده است که کتابی را مطالعه کرده ایم و پس مطالعه یک صفحه یا حتی یک پاراگراف آن، نمی دانیم چه خوانده ایم! یا در جلسه ای هستیم و ناگهان به جای صحبت های رییس یا مدیرمان، توجهمان به چیزهای دیگر جلب می شود. یا به صورت جدی تر، قرار گذاشته ایم کاری را انجام دهیم اما مهلتش به پایان می رسد و نه تنها آن کار را انجام نداده ایم بلکه کار دیگری را شروع کرده ایم! همچنین بارها این اتفاق برای من و دوستانم افتاده که همزمان چند شغل برای خود انتخاب کرده ایم، وقت بیشتری صرف شغلهای مختلف میکنیم ولی در نهایت به جای اینکه درآمدمان بیشتر شود، در کمال ناباوری درآمدمان کمتر شده!
برای مثال هم شغل ساختمان سازی را داریم، هم مغازه ای شریک شده ایم و هم در حال تحصیل در مقاطع بالاتر هستیم!
چه اتفاقی می افتد؟ پاسخ آن واضح است. تمرکز ما پایین می آید. هنگامی که بتوانید روی یک موضوع تمرکز کنید، مغز شما توانایی پردازش و سازماندهی بیشتر افکار شما را خواهد داشت. این امر به شما کمک میکند کیفیت خود را بهبود ببخشید! در واقع تمرکز روی یک کار، باعث می شود وظیفه خود را سریعتر و دقیقتر انجام دهید. این عدم تمرکز آنچنان در زندگی ما پیش رفته که حتی لذت گوش کردن از ابتدا تا انتهای موسیقی مورد علاقه یمان برایمان آرزویی محال شده!
در واقع ما در زندگیمان به موازی کاری و چندکارگی عادت کرده ایم. منظور از موازی کاری این است که چند کار همزمان را انجام دهیم. به طور مثال در دفتر کارمان نشسته ایم، برنامه ETABS را باز کرده و در حال محاسبه ساختمان جدید هستیم. همزمان با همکارمان در مورد مشکلات شخصی یا کاریش صحبت می کنیم. گهگاهی به ایمیلمان هم سر می زنیم و برای مشخص شدن موضوع پایان نامه با استاد راهنمای خودمان هم در ارتباط هستیم.
برای اینکه بحث را بهتر پیش ببریم، موضوع را به دو بخش تقسیم می کنم. در بخش اول به دلایل تمرکز و عدم تمرکز بر روی فعالیت های روزانه و در بخش دوم به اهمیت تمرکز روی یک شغل می پردازم.
موازی کاری
موازی کاری بخش جداناپذیری از فرهنگ ما شده و ازقضا این موضوع در فرهنگ ما جز نقاط مثبت محسوب می گردد و شاید خود شما هم دقیقا این تفکر را داشته باشید.
اما سوال اصلی این است آیا ذهن ما توانایی موازی کاری را دارد؟
در نگاه اول به نظر میرسد پاسخ این سوال بدیهی است. ما در حال رانندگی، تلفن حرف میزنیم و پیامک میدهیم! با کارفرمایمان صحبت می کنیم و کارهای روزانه کارگاه ساختمانی را انجام میدهیم. همزمان که قیمت دلار را بررسی می کنیم و در مورد دلایل اقتصادی افزایش قیمت صحبت میکنیم نقشه های سازه و معماری را هم مطابقت می دهیم! در حال رانندگی دنده ها را بدون فکر عوض میکنیم! اگر این موارد را مرور کنیم به نظر میرسد پاسخ سوال مثبت است. اما…
اما اگر فعالیت ها رو دقیق تر تحلیل کنیم می توان آن ها را به دو دسته تقسیم کرد.
فعالیت ها را می توان به دو مدل سیستم یک و سیستم دو تقسیم بندی کرد.
این تقسیم بندی برای اولین بار توسط دنیل کانمن در کتاب تفکر کند و سریع مطرح شده است. سیستم یک فعالیت هایی هستند که سریع، ناخودآگاه، اتوماتیک و بدون کمترین صرف فکر و انرژی انجام می گیرد. برای مثال عوض کردن دنده اتومبیل در هنگام رانندگی فعالیت سیستم یک است. ویژگی مهم این نوع فعالیت ها این است که نیاز به توجه و تمرکز ندارد.
اما فعالیت های سیستم دو، فعالیت هایی هستند که کاملا شفاف، واضح و آشکار انجام می شود! مطالعه، حل مسئله، محاسبات ساختمان، نظارت بر ساختمان، تطابق نقشه های سازه و معماری، نوشتن صورت حساب، مذاکره، حل مشکلات شخصی و حل تعارض با کارکنان از جمله مثالهایی است که با سیستم دو انجام می شود!
حال پس از آشنایی با این دو سیستم فعالیتها، می توان بهتر به سوال پاسخ داد.
آیا ذهن ما توانایی موازی کاری را دارد؟
پاسخ این است. اگر فعالیت ها از نوع سیستم یک باشند، بله. می توان چند کار را باهم به صورت موازی انجام داد اما وقتی فعالیت های سیستم دو را انجام می دهیم ذهن ما نمی تواند این کار را انجام دهد!
اما احتمالا می گویید ما که تا الان میتوانستیم این کارها را انجام دهیم! من به شما می گویم تا همین الان در حال اشتباه بوده اید! ذهن ما کارها را مدام از یک کار به کار دیگر سوییچ می کند! در واقع قعالیت های سیستم دو به صورت موازی نیستند. بلکه چیزی که اتفاق می افتد تغییر سریع پردازش از یک کار به کار دیگر است. بنابراین بر خلاف تصور ما در هیچ لحظه ای دو کار انجام نمی دهیم!
این اتفاق چه ضرری می تواند داشته باشد؟
- در موازی کاری بخش زیادی از انرژی مغز ما صرف سوییچ کردن می شود! به همین خاطر ما در موازی کاری خسته تر می شویم
- اکثر تحقیقات نشان می دهند در موازی کاری بین 20 تا 40 درصد اتلاف زمان داریم.
چرا اکثر انسانهای موفق دنیا در چند شغل سرمایه گذاری می کنند؟
اما در نهایت شاید این سوال در ذهنتان پیش بیاید که چرا اکثر انسانهای موفق دنیا در چند شغل سرمایه گذاری می کنند؟
پاسخ طلایی و کلیدی این است که درآمدهای چندگانه بعد از موفقیت در کسب و کار اول این افراد به دست آمده. برند فرش عظیم زاده او را به ثروت و موفقیت رسانده و پس از آن شرکت ساختمانی عظیم زاده را ایجاد و در پروژه های مختلف از جمله متل قو (قو الماس خاورمیانه) سرمایه گذاری کرده است.
Introducing to you the most prestigious online entertainment address today. Visit now to experience now!
Introducing to you the most prestigious online entertainment address today. Visit now to experience now!
Pretty! This has been an incredibly wonderful article. Thanks for supplying this information.
iwinclub
Your style is so unique in comparison to other folks I’ve read stuff from. Thank you for posting when you’ve got the opportunity, Guess I’ll just bookmark this web site.