سه مهارت ضروری جانبی که مهندسین باید برای موفقیت های بیشتر یاد بگیرند

برای هر مهندس حرفه ای پیش می آید که در طول حرفه ی خود بخواهد سطح کاریش را ارتقا بدهد، برای دستیابی به چنین منظوری باید اصول موفقیت و برتری و چند مهارت ضروری که شرکت ها نیاز دارند را یاد بگیریم. تحقیقات نشان میدهند که شرکتها، مهارت های ارتباطی را بیشتر مطالبه میکنند.
مهارتهایی مانند حل مسائل پیچیده، مدیریت افراد، خلاقیت و تفکر نقادانه. اینها چهار مهارت ضروری مورد نیاز تا سال 2020 هستند. اکنون باید توجه کرد که پرداختن و اهمیت دادن به این چهار اصل مهم، باعث غفلت از یادگیری مهارت های جانبی اما با اهمیت دیگر در زمینه ی مهندسی نشود.
در ادامه سه مهارتی که کمتر به آنها پرداخته شده را مطرح میکنیم:
1. اولین مهارت ضروری اما جانبی: شهامت
داشتن شهامت یک امر ضروری برای به دست آوردن هر پروژه ای ست. هر فرد حتی اگر مهندس حرفه ای هم باشد، در شروع هر پروژه ی تازه ای، احساس عدم اطمینان می کند. شهامت، فرد را قادر میسازد تا با وجود ناشناخته ها در حوزه های جدید، تلاشش را انجام دهد.
برای تمرین شهامت باید به سمت انجام کارهایی رفت که از مواجهه با آن هراس داریم و کس دیگری برای انجام آنها پیشقدم نمیشود. باید از دایره ی امنیت خود بیرون بیاییم تا شهامت را در خود تقویت کنیم.
2. استقامت
حتی اگر ما شهامت داشته باشیم، باز هم پرورش استقامت یک امر ضروری ست. بدون استقامت نمیتوانیم در برابر شکست ها و چالش ها دوام بیاوریم.
امروزه از واژه تاب آوری نیز برای این منظور استفاده میکنند. تاب آوری یا استقامت یکی از چند مهارت ضروری است که مهندس های آینده به آن نیاز اساسی دارند.
استقامت به ما اجازه میدهد تا با وجود شکست های متوالی به راه خود ادامه دهیم. به عنوان نمونه، هنری پتروفسکی، کسب و کار خود را با استفاده از آزمون و خطا بنا نهاد و از شکست به عنوان ابزار یادگیری استفاده کرد. اساساً موفقیت در مهندسی، شامل پیدا کردن چگونگی توقف یا از کار افتادن یک وسیله یا پروسه میشود. در نتیجه، حفظ حرکت رو به جلو، نباختن روحیه و مقاومت، برای دستیابی به موفقیت های خارق العاده بسیار ضروری ست.
3. تأثیرگذاری
قدرت تأثیرگذاری به ما کمک میکند تا دیگران را به سمتی ببریم که به ما و کاری که انجام میدهیم ایمان داشته باشند.
اگر می خواهید روی این مهارت ضروری تمرین و تمرکز کنید، می توان از چند عمل کوچک و مؤثر شروع کرد:
-
پرورش ارتباطات
برای اینکه فردی اثربخش باشیم ابتدا باید دیگران به حرف های ما گوش کنند. در یک تیم مهندسی ، اگر اعضای آن شناخت یا ارتباط کافی با ما نداشته باشند نمیتوانند به عنوان فردی صادق و متحبر به ما اعتماد کنند. برای ایجاد این مهارت باید به تیم خود اجازه دهیم بیشتر ما را بشناسند تا بتوانند ارتباط و اعتماد محکمی نسبت به ما داشته باشند.
-
در کار خود حرفه ای باشیم و حرفه ای شناخته شویم
مهندسانی که تأثیر زیادی بر افراد مجموعه ی خود دارد به آنها به عنوان یک مهندس حرفه ای نگاه میشود. برای رسیدن به سطوح بالاتر موفقیت باید اشراف و تخصص خود را بالا ببریم تا میزان تأثیرگذاری ما افزایش پیدا کند.
-
نشان دادن بهایی که برای تلاش تیم خود قائل هستیم
قدرت تأثیرگذاری بالا همچنین این جنبه ی مهم را میطلبد که شنونده ی خوبی باشیم.
یک فرد تأثیرگذار میداند که تقاضای توده ی مردم چیست زیرا به خواسته های آنان گوش میکند. باید نقاط ضعف تیم خود را بشناسیم و بدانیم چه چیزی آنها را تشویق میکند تا در مسیر یک پروژه حرکت کنند.
به عنوان یک مهندس حرفه ای، بسیار حیاتی ست که نشان دهیم برای نظرات دیگران ارزش قائل هستیم و همچنین نشان دهیم که آنها چه نفعی از برنامه ی اجرایی ما میبرند. باید در این فرایند به جای کلمه ی “من” از “ما” استفاده کنیم. زمانی که دیگران ببینند چگونه از کار ما میتوانند نفع ببرند و احساس کنند جزئی از پروژه هستند، ما بهتر میتوانیم روی آنها تأثیر داشته باشیم تا تغییرات و پروژه ها را به راه اندازیم.
دیدگاهتان را بنویسید